• Team Wild Things

Året då allting händer

Det här året fortsätter att bjuda på förändringar och omvälvande händelser. Det som skulle ha varit min och Andreas semester, då vi skulle ta det lite lugnt och bara få vara en familj, blev en tid med stora förändringar. Vi har ett tag pratat om att flytta, främst för att vi håller på att växa ur det här stället. Vi har fått några fler hundar de senaste två åren, och sedan kom Zoey. Men vi hade inte planerat att flytta just nu. Men så blev det i alla fall. Vi hamnade i en situation som gjorde att vi, där och då, tog beslutet att flytta. Ett par veckor senare hade vi skrivit på köpeavtal på ett nytt hus.


Det känns faktiskt tokbra! Jag har ju länge känt att vi skulle behöva någonting lite mer avskilt, där vi kan slappna av och verkligen leva det typ av liv vi vill. Inte ständigt känna oss begränsade som vi gör nu. Vi kommer att flytta till ett litet hus med skogen runt knuten, utan nära grannar men samtidigt närmare till jobbet för Andreas. Vi behöver verkligen det här. De senaste åren har varit som en berg och dalbana och jag vill bara landa. Få stanna upp och andas och känna att jag hinner ikapp livet.


Men jo, helt plötsligt fick vi ju en hel del att göra. Rusta lite (eller ja, rätt mycket) på kåken vi ska sälja, planera för att flytta alla hundgårdar. Jag kan säga att jag suttit ett antal timmar och klurat på hur vi ska organisera allting på det nya stället. Det är liksom inte bara att smälla upp några hundgårdar lite på måfå. Det är mycket att ta hänsyn till. Vilka individer som faktiskt ska bo med varandra och vilka de vill ha som hundgårdsgrannar, och vilka det INTE vill ha som grannar (ännu viktigare). Tillhörande hägn vill vi ha till hundgårdarna, samt att hundarna inte ska behöva slussas förbi varandra där det kan skapas trängda lägen och irritation. Allt för att få ett så harmoniskt hundliv som möjligt. Och sedan kommer allting kring hundgårdarnas utformning och innehåll. Det ska vara rymningssäkert och med mycket berikning. Men det är en väldigt kul och spännande process! Att bygga hundgårdar tycker jag är roligt, bara man har ekonomin och tiden att göra det bra.


Vår plan är att tillträdet ska ske första september, så det kommer att bli några väldigt intensiva veckor här i augusti. Och så en bebis på det, haha. Men, som barbossa säger i någon av piratesfilmerna; You can sleep when you're dead!
Utöver allting med flytten och nya huset så längtar vi väl mest efter hösten. Att värmen ska dra bort och höstkylan svepa in, så att man kan vara aktiv utomhus igen. Vi har ju en del unga förmågor att börja träna, vilket ska bli superkul! Alldeles vid sidan om det nya huset finns en liten grusväg som går upp i skogen, så det blir perfekt för drag och promenader. Att kunna gå från huset direkt ut i skogen är någonting jag har saknat i mer än fyra år, sedan jag flyttade från gården utanför Uppsala. Förändringens vind blåser och det är en härlig känsla.

75 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

© 2023 by EK. Proudly created with Wix.com

  • Vit YouTube Ikon
  • Vit Pinterest Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Facebook