Sök
  • Team Wild Things

Bäddar, stängsel och slutspurt

I går kom en stor lastbil backandes in genom grindarna till Bålsta Hundcenter. Chaffören öppnade de båda bakdörrarna och lastade först av flera mjuka paket med leverans från BiaBed och därefter stolpar och nät som ska förvandlas till våra fina inhägnader imorgon. Hela tomten är redan inhägnad, men vi vill göra flera olika hägn, så att man kan dela upp hundarna i mindre grupper.


Varför? Jo, av ett par anledningar. Dels så känner vi inte hundarna som kommer hit på djupet; en relation mellan två hundar som inledningsvis kan verka harmonisk kan utvecklas till någonting annat på grund av olika faktorer som t ex resurser, rädslor, rasegenskaper, osv. Bilden av en stor grupp hundar som leker tillsammans kan verka idylliskt, men det är många hundar som upplever stress i dessa situationer, och det kan utlösa konflikter, alternativt dåligt mående och stress hos individen. De individer som agerar utåt blir oftast sedda och tagna ur situationen, men alla dessa hundar som är obekväma men som "bara" försöker dra sig undan, visa sig snälla osv, de blir lättare bortglömda. Vi som professionella har ett ansvar att inte ta några onödiga risker med andras hundar och dessutom så baseras vårt tänk på forskning om hundens behov. Hundar har i regel inte, tvärtom mot vad många tror, ett behov av ett stort antal hundkompisar att busa med varje dag. Några nära vänner där det finns en djup och bra relation är oftast tillräckligt.


Biabäddarna kom på plats på en gång och det var nästan så att tårarna trängde fram, så himla fint, och sån känsla att få skapa sitt eget.


Men inte bara mitt eget. Mitt och Saras, och alla andra underbara människor som finns med i detta, och de som ska börja jobba här. Ibland är det som om jag måste nypa mig själv i armen som man brukar säga. Förstå att det faktiskt händer, att vi gör det här. Att vi har så otroligt många bitar som tillsammans bildar detta vackra pussel. Så många engagerade människor och företag! Och de kunder som redan finns med som en självklarhet, det är ni som gör allt möjligt <3Stängsel! :D


Söta Molle, som väntar på att få börja <3

63 visningar

© 2023 by EK. Proudly created with Wix.com

  • Vit YouTube Ikon
  • Vit Pinterest Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Facebook