• Team Wild Things

Ny hemsida, nya tag

Ny hemsida, ny design, nya tag. Det här med plattform är svårt, att bli nöjd och så vidare... nöjd över tid alltså. Men å andra sidan är det ju lite a och o att man förnyar sig, utvecklas osv. Och för att göra det måste man våga testa nya saker tänker jag.


Hur som helst.. hittade en massa gamla inlägg som väckte känslor, så jag fick en idé att samla dessa under en rubrik i menyn i sinom tid. Jag vill ju helst ha ett och samma ställe att fokusera på, och nu när dagiset inte finns med i bilden längre blir det kanske lite lättare. Återigen, dessa inlägg jag skrev tidigare! En engagerad tanke och en motiverad hjärna måste det ha funnits bakom dessa texter. Det var innan jag hamnade där jag varit den senaste tiden; i ett töcken. Det konstiga är att jag fortfarande har en miljard tankar i huvudet, men det är när jag ska få ner dessa i text som maskineriet inte riktigt orkar. Det är lite på nivån en mening per dag. Men man ska inte underskatta de små stegens stora betydelse. Alla har vi tagit små steg i början.


Vi håller på att bygga en aktiveringsbana i vårt hägn här hemma. Saker att hoppa upp på, krypa under och balansera på. Inspirationen har kommit kraftfullt den senaste veckan då jag och Ty har gått den här detox-kursen tillsammans, och jag har märkt vilken fantastisk effekt det har haft på honom. Att få kombinera avreaktioner och avslappning och att samla ihop sig rent fysiskt har varit lite av en aha-upplevelse för mig, och för honom också tror jag. Och det är perfekt att ha lite underlag för såna övningar i hägnet, där vi spenderar tid varje dag med de olika hundarna.


Med en liten bebis att ta hand om är man ju betydligt mer låst nu än förr, det är ju som det ska vara. Så då tänker jag att jag får hitta lösningar på livspusslet. Den första tiden efter BB präglades av en viss stress över att jag inte kunde ta hand om hundarna på samma sätt som innan jag blev mamma. Jag kunde inte planera på samma sätt och det var svårt att "hänga i hundgårdarna" som jag gjort tidigare. Men efter ett tag insåg jag att det visst går alldeles utmärkt att finnas där både för Zoey och för hundarna. Man måste bara vara kreativ, och beredd på att man får ändra sina planer. Ibland går det helt enkelt inte att göra det där man tänkte göra. Men då brukar jag försöka ta det för vad det är, och tänka att jag får göra det jag skulle vid ett senare tillfälle. Till exempel brukar jag lägga Zoey i vagnen och dra med den ut till hundgårdarna. Så får den stå där utanför när jag är med hundarna. Ibland går det jättebra och Zoey sover som en stock, medan andra gånger går det mindre bra, och då tar jag in Zoey och så får jag vara med hundarna sen när hon har somnat. Så den här aktiveringsbanan är ett väldigt lätt och bra sätt att aktivera hundarna samtidigt som Zoey sover i vagnen.


Det jag verkligen kan sakna är våra långa skogspromenader. Jag går ju fortfarande promenader, både med bärsele och med barnvagn, beroende på underlaget. Men det blir inte de här långa skogspromenaderna i terräng kanske, inte än i alla fall. Men promenaderna blir längre och längre i takt med att jag får tillbaka min ork, så att jag kan bära Zoey utan att bli helt slut. Herregud vilken dålig kondis jag hade efter graviditeten! Men det är klart, de sista veckorna under graviditeten gjorde jag ju inte många knop. Lyckligtvis känner jag att styrkan snabbt kommer tillbaka bara jag rör mig. Jag är inte heller lika dödstrött på kvällarna längre, jag kan till och med sitta och skriva ett inlägg som detta. Sakta kommer vi tillbaka till livet.


57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

© 2023 by EK. Proudly created with Wix.com

  • Vit YouTube Ikon
  • Vit Pinterest Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Facebook