• Team Wild Things

Tillbaka på vandringsleden och semesterprojekt

Semestern inleds med oroväckande värmebölja. Visst kan det vara härligt med sommar och värme, men allting över 25 grader är på tok för varmt för mig, och de senaste dagarna har vi haft över 30! Det jag gillar att göra på sommaren är ju att vara ute i naturen med hundarna, men är det så här varmt så klarar man ju bara av att sitta i skuggan och flämta, eller gömma sig inomhus. Nu har vårt hus en tendens att förvandlas till en bastu, vilket resulterar i en nästan panikartad känsla av att inte kunna fly värmen. Och hundarna orkar ju inte göra många knop i värmen. Det man kan göra är att hitta vattendrag som de kan svalka sig i. vilket vi gjorde idag.


Med en rivande avundsjuka i bröstet brukar jag titta på alla som badar med sina hundar i någon vacker fjällbäck uppe i norr, medan jag själv försöker hitta någon liten pöl som ännu inte drabbats av algblomning och där det inte heller kryllar av andra badsugna människor och hundar. Men jag ska inte vara bitter, det FINNS lite vattendrag här omkring man kan besöka, även om det inte går uppemot den där klara älven med bergen i bakgrunden.


Idag provade vi en ny stig längs Upplandsleden som gick förbi en liten badplats med eldstad. När vi kom dit var det (inte helt överraskande) en kvinna där med sina två hundar, men hon var snäll och förkunnade att hon var färdig att lämna över platsen till oss. Vi hade Hiku och Nadako med oss och Hiku for rakt ner i vattnet så fort den andra besökaren hade lämnat platsen. Hon simmar inte, men plaskar runt med vatten upp till magen. Nadako däremot, stod mest och tittade på, kunde sträcka sig till att nosa på vattnet, men ville inte gå i.


Hur som helst, jag har saknat det här att vandra i skogen och hitta nya platser tillsammans med hundarna. Jag led verkligen under min graviditet på grund av att jag kände mig så invalidiserad. Varenda rörelse gjorde ont och jag kände mig trött och tung. Den frihet jag känner nu är obeskrivlig och nu vill jag bara ut och gå, röra på mig! Det finns uppenbarligen ett stort uppdämt behov inuti mig. Och även om vi nu har en liten bebis att ta hand om så upplever jag mig inte särskilt låst faktiskt. Dels beror det nog på att hon är ganska enkel till sin natur. Hon hänger med på allt och det är oftast inga konstigheter. Sen är det nog lite inställning också. Visst, det blir bökigare att ta med en bebis i bärsele plus en eller två hundar, men jag tänker lite att ja då får det väl vara lite bökigt då och så är det inget mer med det. Det är ju mycket jobb med så här många hundar, så man får helt enkelt hitta strategier så att det funkar. Och det fantastiska är att jag upplever det hela som att vi är en familj; Andreas, hundarna, Zoey, alla får lika mycket plats i mitt liv och älskas så otroligt högt.


Folk säger ju när man ska få barn att allting kommer att bli totalt annorlunda, livet kommer vändas up och ner och så vidare. Jag upplever det inte riktigt på det sättet. Vårt liv fortsätter på många sätt som vanligt. Vi har ju lika många hundar som innan Zoey kom, och de behöver fortfarande mat, gos och aktivering. Den absolut största förändringen för mig är kärleken till Zoey, till mitt lilla barn, och det är ju enbart någonting berikande (och läskigt ibland också förvisso). Sen har ju varje tid sina utmaningar. Zoey kommer att bli äldre och ta mer plats, bli rörligare och kräva mer passning. Men hon kommer också att ha tydligare mat- och sovrutiner och ju äldre hon blir desto mer kommer hon själv att kunna delta i olika aktiviteter. Man får väl helt enkelt ta det som det kommer.Förutom att gå i skogen och bada i sjöar har vi några semesterprojekt vi ska ta tag i. Då Andreas har tagit ut både semester och föräldradagar så är han ledig i sju veckor i sträck, så otroligt lyxigt! Vi har projekt riva trappen på framsidan av huset samt den fula inglasade altanen på baksidan. Sen har vi även lite HUNDGÅRDSPROJEKT. För det har man ju aldrig haft förut 😅 Men det vet ju de flesta med hundgårdshundar, att det är the never ending story liksom... Vi har i alla fall gott om tid på oss och nästa vecka ska det bli lite svalare.


Hoppas ni andra har en bra sommar och tar det lugnt i värmen!

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

© 2023 by EK. Proudly created with Wix.com

  • Vit YouTube Ikon
  • Vit Pinterest Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Facebook