• Team Wild Things

Lång To Do List och nya spann

Lördagkväll. Klockan är sju på kvällen och jag är egentligen redo för sängen, men jag känner att där går gränsen. Inte innan åtta. Men med dagar fullspäckade med olika göromål, allt från att vara en engagerad mamma till en åttamånaders bebis som är mitt inne i ett utvecklingssprång och dessutom håller på att få sin första tand, till att ta hand en massa hundar som har vaknat till liv efter sommarens vila och vill springa, mil efter mil, så är krafterna slut efter middagen. Och sen har vi alla hundgårdar och inhägnader som ska byggas och vi ska komma i ordning i nya huset. Ska jag vara ärlig har det ofta känts övermäktigt, men det finns liksom ingen annan väg att gå, vi måste bara fortsätta framåt på den här vägen.


Dagtid tar jag hand om bebis och hundar, kvällstid bygger Andreas och jag drar med hundarna. Vårt gamla spann har också luckrats upp lite på grund av förändringar i flocken och det har ju tillkommit nya individer. Så vi står inför att träna upp några nya spann med allt vad det innebär. Dels träna de unga hundarna i själva draget, och sen sätta ihop bra och pålitliga spann. Jag tycker ju att det är kul att dra med kickbike och två hundar såklart, men sanningen är den att det är det här med att köra lite större spann som jag brinner för. Det är själva målet.


Träningen med Embla, Nadako, Kei och Tetsuo har gått otroligt bra vilket är så himla kul! Embla har fått köra med Ty och Tempo och hon har verkligen tagit det hela på allvar, hon som annars kan verka tonårsaktig och ung i sitt sätt känns i draget redan mogen och fokuserad. Nadako har jag kört en del själv till att börja med, men sen har han fått gå med Ragge som är trygg och stabil i draget, och det har fungerat jättebra, Nadako tycker ju verkligen om Ragge!Kei och Tetsuo fick också dra själv ett par gånger i början, men sedan körde vi dem med Akira och Ragge, och det känns som om de kan bli ett superfint fyrspann. Vi körde dem med stora vagnen med Zoey som passagerare, fastspänd i sitt babyskydd. Hon satt där tyst med stora ögon och efter ett tag skrattade hon. Det var kul att testa, även om den vagnen egentligen kräver minst ett sexspann, så vår plan är att stoppa in Tempo och Aisha i det spannet.Vi kör ofta med andra, både för att det är trevligt med sällskap och för att hundarna ska vänja sig vid det, och för att kunna träna på omkörningar och liknande situationer. Särskilt den här mörka årstiden är det skönt med sällskap i skogen. Det härliga med drag är att man verkligen är i nuet, och för en liten stund kan jag glömma allt annat och fylla på lite ny energi.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

© 2023 by EK. Proudly created with Wix.com

  • Vit YouTube Ikon
  • Vit Pinterest Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Facebook